Nu har du äntligen möjligheten att få veta hur det känns att köra en F1-bil i denna otroligt realistiska upplevelse. Med grym VR-teknik och en 3d-scannad bana som gör att du känner minsta gupp kommer du garanterat få en upplevelse du sent kommer att glömma.

f1-sumulator
  • Bli en formel1 1-förare för en dag

  • Träna precis på samma sätt som riktiga formela 1-förare gör

  • Reglage och cockpit, precis som på riktigt

F1-Simulator – Endast hos live it

live it logga
  • Endast hos live it!
  • Går att köra flera samtidigt
  • 995 kr/person
  • Varaktighet cirka 45 min

F1-Simulator

Denna F1 simulator får alla andra liknande upplevelser att framstå i dålig dager. I en av världens mest avancerade F1 simulatorer har du nu möjligheten att testa på hur det är att vara F1 förare för en dag. Faktum är att alla F1 förare tränar i liknande uppsättningar inför varje lopp för att förbereda sig så optimalt som det går. Detta är en perfekt present för den med motorintresse och som vill veta hur det är att ge sig ut på en F1 bana.

Bilen som du kommer köra är ingen mindre än Mclarens F1-bil från 2015. Detta är alltså samma typ av bil som både Alonso och buttons körde. Du sitter i en cockpit precis som på riktigt. Denna cockpit är framtagen tillsammans med F1-teamen för att känslan ska vara precis som på riktigt.

Själva simulatorn är en av de mest avancerade i världen när det kommer till Formel-1. Väl i cockpiten möts du av en 5 meter bred skärm som går 170 grader runt dig. Skärmens utformning ger en enorm känsla av fart och att det verkligen är som på riktigt.

Inte nog med det så är Simulatorn utrustad med sensorer som gör att du som förare känner allt som händer under däcken. Kör du på en liten sten kommer sensorerna göra att du kommer känna av det tydligt. Detta ger den där extra ingrediensen som gör detta till en helt fantastisk upplevelse.

Det finns även flera banor att välja bland däribland några av de mer kända. Detta kan bero på vilken upplevelse som gäller dock så var noga att kolla innan du gör din bokning. Körtiden kan också variera beroende på vilket företag man väljer men brukar ligga runt 1 timme där den aktiva körtiden är ca 40 minuter.  Viktigt att tänka på inför upplevelsen kan vara att normala kläder går utmärkt men att du gärna ska ha tunna sulor på skorna. Att ha tunna sulor gör att du enklare känner pedalerna under fötterna vilket kan ge en bättre upplevelse. Skal även tilläggas att maxlängden är 200 cm och maxvikten är 100 kg.